2008. április 16.


ÁLDOZÓCSÜTÖRTÖKI MATUTÍNUM, SZENTMISE ÉS VESPERÁS

2008. április 30-án, szerdán, este 9 órai gyülekezéssel és fél 10 órai kezdettel áldozócsütörtöki matutínumot, azaz virrasztó zsolozsmát végzünk az esztergomi hagyomány szerint Budapesten, a Váci utcai Szent Mihály-templomban. Mint az előző matutínummal kapcsolatban írtam, a szertartás a húsvéti időben jelentősen rövidül, így legföljebb másfél óráig tart. Minden érdeklődőt szeretettel várunk. Kérem, hogy ne feledkezzetek meg előre jelezni részvételi szándékotokat és esetleges igényeteket a zsolozsmásfüzetre alább, a hirdetéshez írt megjegyzés formájában.

Másnap, május 1-én, csütörtökön a vasárnap megszokott, délután fél 4 órai időpontban hagyományos római rítusú énekelt szentmisével emlékezünk meg az ünnepről a Belvárosi Főplebániatemplomban. A szentmisét a szokásos plebániai vesperás hiánya miatt a CLSMA latin nyelvű vesperása követi. Szeretnék emlékeztetni arra, hogy áldozócsütörtök, vagyis a mi Urunk, Jézus Krisztus Mennybemenetelének ünnepe idén május 1-re esik, így ha másért sajnos nem is, ennek köszönhetően most munkaszüneti nap lesz. Mivel az ünnep eredetileg a húsvét utáni negyvenedik napon, tehát csütörtökön lenne és pusztán munkaszünet híján helyeztetett át egyes országokban – így Magyarországon is – a soron következő vasárnapra, most mindazoknak lehetőségük lesz az eredeti napon hallgatni szentmisét, akik ezt egyébként nem tehetnék meg.

A tíz nappal később esedékes, pünkösdi matutínum és vigíliaszertartás előreláthatólag a felvidéki Szímőn (Szlovákia) lesz megtartva.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kérek füzetet!

svccvstos

Réka írta...

Sajnálattal (családi okok miatt) le kell mondjam a matutinumon való részvételemet.

Petrus írta...

Frater!
Bocsánat a kései jelzésért. Úgy élt emlékezetemben, hogy van füzetem, de sajnos ezen hitemben csalatkoznom kellett.
Ha lehetséges még, én is kérek egy füzetet.
Üdv!

Névtelen írta...

Kérnék egy füzetet K.Gy. számára.

R.Z.

CLSMA írta...

Sz.Á. betegség miatt nem jön, S.Á. viszont igen, de füzete nincs.