2013. október 27.

Mindenszentek és halottak napja

Les Très Riches Heures du duc de Berry, f199v

     2013. november 1-jén, pénteken, mindenszentek ünnepén (festum omnium sanctorum), mely az idei évtől parancsolt ünnep a magyar egyház számára, szentmisénket a vasárnapi rend szerint, 12 órai kezdettel tartjuk a belvárosi főplébánia-templomban.
     Másnap, november 2-án, szombaton az összes megholt hívőre való emlékezés (commemoratio omnium fidelium defunctorum) napján szintén déli 12 órai kezdettel, de a Váci utcai Szent Mihály-templomban lesz a régi rítusú gyászmise, amelyet a jelképes sírnál való feloldozás (absolutio) követ.
     Hirdetjük továbbá, hogy Kovács Ervin Gellért premontrei atya, a Szent Mihály Laikus Káptalan prépostja 2013. november 6-án, 17 óra 15 perces kezdettel hagyományos római rítusú szentmisét (missa lecta) mutat be a pesti ferencesek közösségi termében, a soron következő ismeretterjesztő előadását megelőzően. Utána következik ugyanott, 18 órai kezdettel a novemberi előadása, melynek témája: „Az ember túlvilági sorsa; imádság az elhunyt hívekért”. A helyszín a Szent Ferenc terem (Budapest V., Ferenciek tere, a templomtól jobbra lévő rendházban, kapu az utcáról; megközelíthető a templom főbejáratától jobbra eső folyosóról). A szentmisén és az előadáson minden kedves érdeklődőt szeretettel látunk!
 

Nincsenek megjegyzések: