2012. március 14.


SZERTARTÁSAINK MÁRCIUSBAN [FRISSÍTVE]

Március 18-án lesz nagyböjt negyedik — introitusáról Laetarénak nevezett — vasárnapja, amelyen az Egyház a húsvéti örömöt elővételezve egy kissé enyhít a böjt szigorán. Ebből az alkalomból a belvárosi templomban a szokásos déli időpontban ünnepélyes szentmisét (missa sollemnis) tartunk.

Idén a két nagyobb márciusi ünnep: Szent József és Gyümölcsoltó Boldogasszony egyaránt hétfőre esik. Mindkettőt énekelt szentmisével (missa cantata) ünnepeljük, amelyet március 19-én és március 26-án a Váci utcai Szent Mihály-templomban, ám a megszokottnál korábban: délután 5 órai kezdéssel tartunk.

Hirdetjük egyúttal, hogy holnap, március 15-én a Mária Rádió Cselekvő szeretet című műsorában élő stúdióbeszélgetés lesz „XVI. Benedek pápa liturgikus reformja” címmel, amelynek egyik vendége Kovács Ervin Gellért OPraem atya, a káptalan clericus protectora és liturgikus szertartásainak rendes celebránsa. A közel egy órás műsor délelőtt 10 órakor kezdődik.


FRISSÍTÉS (2012.03.19):

Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepének (március 26.) szentmiséje a fent írtaktól eltérő időben és helyen: este fél 8-kor és a belvárosi főplébánián lesz.

Nincsenek megjegyzések: