2012. június 20.

 
BÉRMÁLÁS, SZENTMISE ÉS ZSOLOZSMA VÁCOTT

Az immár szokásos régi rítusú bérmálásra idén 2012 június 23-án, szombaton kerül sor az elmúlt négy évben kialakult rendnek megfelelően: a helyszín a váci Karolina-kápolna, a celebráns Varga Lajos váci segédpüspök úr, a szertartás kezdő időpontja pedig 16 óra. Mivel a jelen liturgikus évben erre a napra esik Keresztelő Szent János születésének vigíliája, a bérmálást követő ünnepélyes szentmise is erről lesz, továbbá itt, a Karolina-kápolnában tartjuk meg szokásos szentiváni virrasztó zsolozsmánkat, várhatóan 19 óra 30 perces kezdéssel.

A Budapestről érkező szolgálattevők (asszisztencia és szkóla) a Vác—Szob felé tartó zónázó vonattal indulnak 13 óra 7 perckor a Nyugati pályaudvarról. A bérmálkozókon és családjukon kívül mindenki mást is szeretettel látunk a szertartásokon. A Karolina-kápolna Vácott a székesegyház szomszédságában, a Gasparik utcában található, a vasútállomástól gyalog negyedórányi távolságra. 

A bérmálás rítusának magyar fordítását, amely bevezetéssel és jegyzetekkel ebben a 2010-es bejegyzésben olvasható, ezúttal is ajánljuk mindenki figyelmébe, s kérjük, hogy imádkozzanak a bérmálkozókért és a káptalan egész közösségéért.