2013. június 16.

Június végi szertartásaink


BÉRMÁLÁS, SZENTIVÁN, PÉTER-PÁL | az alábbi közelgő liturgikus és kapcsolódó programokat ajánljuk a kedves olvasó figyelmébe egy tömbösített hirdetésben:
  1. 2013. június 22-én, szombaton lesz Vácott, a Karolina-kápolnában az immár hagyományosnak mondható évenkénti régi rítusú bérmálás (ez alkalommal 10 bérmálandó számára) és szentmise. A bérmálást Varga Lajos püspök úr, váci segédpüspök végzi, majd Szent Paulin püspök hitvallóról mond misét. A szertartás kezdete 15 óra 30 perc (várható időtartama ~ 2 óra). A Karolina-kápolna Vácott a székesegyház szomszédságában, a Gasparik utcában található, a vasútállomástól gyalog negyedórányi távolságra.

  • Másnap, 2013. június 23-án, vasárnap lesz Keresztelő Szent János születésének matutínuma, a Váci utcai Szent Mihály-templomban, 20 óra 30 perces kezdettel (várható időtartama ~ 2 óra). A zsolozsma anyaga letölthető a Gloria.tv oldaláról.
  • 2013. június 26-án, szerdán folytatódik Kovács Ervin Gellért atya januárban megkezdett liturgikus témájú előadás-sorozata, a következő előadással. A helyszín ismét a pesti ferencesek Szent Ferenc közösségi terme lesz (Ferenciek tere, bejárat a templom melletti kapun), kezdési időpont a megszokottak szerint: 18 óra.
  • 2013. június 29-én, szombaton ünnepeljük az apostolfejedelmeket, Szent Pétert és Szent Pált. A mise helyszíne a Váci utcai Szent Mihály-templom lesz, kezdési időpontja: 17 óra.

  • Végezetül egy emlékeztető: június 20-ig nyitva áll a jelentkezés az alább hirdetett káptalani nyári táborba, melynek idei témája a zsolozsma. Többek érdeklődésére e helyen is közöljük, hogy a terv szerint a zsolozsma nyelve magyar lesz. A tábor teljes hirdetése itt található.