2011. június 19.


SZERTARTÁSAINK JÚNIUS MÁSODIK FELÉBEN

A jövő héten és a rákövetkező héten két állami hétköznapra eső ünnepünk lesz, amelyeken énekelt szentmisét tartunk, ezenkívül a matutínumok éves beosztásának megfelelően erre az időre esik egy virrasztó zsolozsmánk is, a vasárnapi szentmise időpontja pedig kivételesen módosul.

Június 23-án, csütörtökön Úrnapját a Váci utcai Szent Mihály-templomban (Angolkisasszonyok) ünnepeljük 18.30-kor kezdődő szentmisével, utána pedig a szokásos körmenettel.

Június 25-én, szombaton 20.30-kor kezdődik ugyanott a szentiváni matutínum, amelyet szintén csütörtökön kellene tartani, az Úrnapjával való egybeesés miatt azonban idén áthelyeztük.

Június 26-án, vasárnap a belvárosi templomoknak a római rítus rendes formájában tartott közös úrnapi körmenete miatt a szokásos szentmisénket nem tudjuk 12 órakor kezdeni, ezért ez az időpont kivételesen a korábbi 15.30-ra módosul. Az ordinárium tételei Liszt Ferenc koronázási miséjének zenéjével szólalnak meg, s ezzel lezárul a Liszt-misék eddigi sorozata (a következő és egyben utolsó alkalom az év végén, november 2-án lesz).

Június 29-én, szerdán Szent Péter és Pál apostolok ünnepét a pálosok gellérthegyi sziklatemplomában ünnepeljük szentmisével, amely 18.30-kor kezdődik.

Nincsenek megjegyzések: