2011. szeptember 6.


HALOTTI ZSOLOZSMA ÉS GYÁSZMISE DOBSZAY LÁSZLÓÉRT

A Szent Mihály Laikus Káptalan a jövő hétfőn, 2011 szeptember 12-én 19 órai kezdettel a II. kerületi Krisztus Király-templomban (Keleti Károly utca 39) halotti zsolozsmát és gyászmisét végez az augusztus 26-án elhunyt Dobszay Lászlóért. SZERETNÉNK FELHÍVNI RÁ A FIGYELMET, HOGY AZ „ÚJ EMBER” KATOLIKUS HETILAP VASÁRNAPI SZÁMÁBAN (2011 SZEPTEMBER 11., 11. OLDAL) MEGHIRDETETT HELYSZÍN (VÁCI UTCAI SZENT MIHÁLY-TEMPLOM) TÉVES: A SZERTARTÁSOK A KELETI KÁROLY UTCÁBAN LESZNEK (a kezdő 19 órai időpont azonos). A kellemetlenségért — bár a hirdetést nem mi tettük közzé — minden érintettől elnézést kérünk.

Az említett szertartássorozat a temetés kivételével a halotti liturgia minden lényeges elemét magában foglalja: vesperással kezdődik, három nokturnussal végzett matutínummal és az ehhez csatlakozó laudessel folytatódik, végül pedig gyászmisével fejeződik be, mintha valódi, egész éjszakás virrasztást tartanánk a megboldogult ravatala mellett. (Maga a temetés az elhunyt végakaratának megfelelően nem lesz nyilvános.)

A helyszínt szervezési problémák miatt választottuk, de nem alkalmatlanul: Dobszay tanár úr ebben az utcában lakott, mi magunk pedig itt kezdtük működésünket 2004-ben. A zsolozsma a szent háromnaphoz hasonló, annak drámai sajátosságait azonban nélkülözi, így viszonylag rövid, és a gyászmisét is egyszerű, bensőséges formában végeznénk. A szertartássorozat várhatóan 22 órakor fog befejeződni, a zsolozsmához szükséges füzetet 70 példányban tudjuk biztosítani. Mindenkit szeretettel látunk, aki szeretné leróni kegyeletét az elhunyt iránt és velünk együtt kíván imádkozni érte az esztergomi rítus, illetve a hagyományos római rítus liturgikus formáit követve.

Nincsenek megjegyzések: