2014. március 2.

Hamvazó, nagyböjti matutínum és Palestrina-mise


2014. március 5-én lesz hamvazószerda, a nagyböjt kezdete. A hamuszentelés és hamvazkodás rítusát, valamint az ünnepélyes szentmisét a Váci utcai Szent Mihály-templomban tartjuk 18 órai kezdettel. A szertartások eredetét korábban ötrészes sorozatban tettük közzé, melynek anyagát ezúttal ismét ajánljuk minden érdeklődő figyelmébe (1. rész2. rész3. rész4. rész5. rész).
     Nagyböjt első vasárnapját a szokásos módon zsolozsmával is ünnepeljük. Az elővételezett matutínum 2014. március 8-án, szombaton 19 órakor kezdődik, ugyancsak a Szent Mihály-templomban (gyülekezés és próba ugyanott 18 órától). A zsolozsma anyaga elérhető a Gloria.tv oldalán. Nyomtatott füzeteket a készlet erejéig a helyszínen a szokásos módon rendelkezésre bocsátunk. A zsolozsma nyilvános istentisztelet, minden részt venni szándékozót szeretettel látunk.
     A nagyböjt első vasárnapjának miséjén (a szokott időben és helyen: 12 órakor a belvárosi Nagyboldogasszony-főplebániatemplomban, a Március 15. téren) felhangzik GIOVANNI PIERLUIGI DA PALESTRINA Missa papae Marcelli című miséje (valamint William Byrdtől a Vigilate) az Istvánffy Kamarakórus előadásában (vezényel: Muntag Lőrinc).
     Hirdetjük továbbá, hogy mostantól elérhető a Kovács Ervin Gellért atya előadás-sorozatának legutóbbi alkalmáról („A katolikus oltár”) készült hangfelvétel a Gloria.tv oldalán.

Nincsenek megjegyzések: