2008. március 3.

NAGYCSÜTÖRTÖKI MATUTÍNUM ÉS TOVÁBBI HIRDETÉSEK

2008. március 16-án, virágvasárnap a szokásos szentmise egy órával előbb, azaz délután fél 3 órakor kezdődik a belvárosi főplebániatemplomban az ágszentelés, a processzió, a hosszú traktus és a passió miatt. Kérjük a kedves híveket, hogy hozzanak magukkal barkát, esetleg, ha módjuk van rá, pálma- és olajágakat.

2008. március 19-én, szerdán, este 9 órai gyülekezéssel és fél 10 órai kezdettel nagycsütörtöki lamentációs matutínumot, úgynevezett sötét zsolozsmát (officium tenebrarum) végzünk az esztergomi rítus szerint Budapesten, a belvárosi Szent Mihály-templomban (a szokatlanul késői kezdés megfelel a Caeremoniale Episcoporum kívánságának, amely legkorábban 9 órára helyezi a szertartást). A rendtartást hamarosan közzétesszük itt a blogon. Kérjük, hogy mindenki, aki a káptalan rendes tagjain kívül részt szeretne venni az imádságban, jelezze megjegyzésben vagy e-mailben, mert a szokásos füzetek mellett fejenként egy-egy gyertyára is szükség lesz, amelyet csak így tudunk a megfelelő számban biztosítani. Akinek már van 2005-ös vagy későbbi kiadású füzete, legyen szíves ellenőrizni azt is, hogy rendelkezik-e a processzió 2007-es kiadású változatával (esztergomi forrás szerint, míg a korábbi zágrábi volt). A legfrissebb változat található meg a http://www.egyhazzene.hu/ "Capitulum Laicorum / Letöltés / Nagycsütörtöki matutínum" címén is. A szent háromnapban más szertartásokat egyelőre nincs módunk tartani.


2008. március 24-én, húsvéthétfőn szintén lesz hagyományos rítusú énekelt szentmise a megszokott helyen és időben.

2008. március 29-én, szombaton este a (pót)húsvéti matutínum nem este 8, hanem 9 órakor kezdődik.

2008. március 30-án, fehérvasárnap a belvárosi főplebániatemplom foglaltsága miatt a szentmise a belvárosi Szent Mihály-templomban (Angolkisasszonyok) lesz este fél 6 órai kezdettel.

2008. március 31-én, hétfőn, Gyümölcsoltó Boldogasszony (Angyali üdvözlet) transzponált ünnepén délelőtt fél 10 órai kezdettel régi rítusú missa sollemnis lesz Budapesten, a terézvárosi Avilai Nagy Szent Teréz-plebániatemplomban. A szertartás zenei irányításával Kővári Réka népzenekutató, egyházzenész, a CLSMA rendes tagja teljesíti az egyházzenei DLA (művészdoktori) fokozat megszerzéséhez szükséges liturgikus szolgálatát.

13 megjegyzés:

CLSMA írta...

HELYESBÍTÉS: Az e-mailen kiküldött hírlevelekben tévedésből végig 2007-es dátumok szerepelnek. Természetesen 2008-ról, vagyis a közeljövőben várható alkalmakról van szó.

Névtelen írta...

Részt veszek az officium tenebrarum szertartásán.
Gyertyát és füzetet is kérek.
Köszönettel. A.plb. Parochia Bősien.

Névtelen írta...

Részt veszek a matutinumon,szeretnék kérni 1 kottát,és 2 gyertyát!köszönöm,Anna

B. Zs. írta...

Megyek, gyertyát kérek.Köszönöm

Névtelen írta...

Apát Úr nem jön, így egy füzetet és egy gyertyát kérek.

svccvstos

Réka írta...

Csak gyertyát kérek.

DOKI írta...

Részt veszek, gyertyát szeretnék kérni DOKI

Névtelen írta...

A pázmányos kontingensből is kér egy ember gyertyát és füzetet.

svccvstos

Névtelen írta...

Én is részt veszek a matutinumon. Egy gyertyát és egy kottát kérek!
Köszönöm, Lőrinc

Névtelen írta...

Dávidnak egy gyertyát és egy füzetet kérek. Köszönöm.
A. pleb. bősien.

Névtelen írta...

Még egy kotta+gyertyát szeretnék kérni! Köszönöm!! Lőrinc

CLSMA írta...

További füzet- és gyertyakérések: FM, MJ, FI, DB, BT, NG, LE, FR, TGy. Összesen tehát + 16 füzet + még 3 gyertya.

Névtelen írta...

Kérünk egy plussz füzetet és egy gyertyát! Köszönjük!