2013. január 1.

Vízkereszti szertartásaink


2013. január 5-én, szombaton, 18 órai kezdettel kerül sor idén a vízkereszti matutínumra. A zsolozsmát immár hagyományosan a gödöllői premontreiek templomában végezzük a Csillagjátékként ismert liturgikus dráma közbeiktatásával. A matutínum szövegét és kottáit tartalmazó füzet letölthető a Gloria.tv oldaláról, de korlátozott számban a helyszínen is igyekszünk biztosítani (ha valaki saját példányt szeretne, a készlet erejéig a szokott áron, 300 Ft-ért lehet megvásárolni).
     2013. január 6-án, vasárnap, vízkeresztkor, Urunk megjelenésének ünnepén (epiphania Domini), mely idén vasárnapra esik, a budapest-belvárosi Nagyboldogassszony-főplénániatemplomban tartunk ünnepélyes szentmisét a szokott déli 12 órai kezdettel, a 2013-as esztendő mozgó ünnepeinek kihirdetésével és vízszenteléssel. Aki a szenteltvízből haza kíván vinni, alkalmas edényről gondoskodjék.
     Hirdetjük továbbá, hogy a vízkereszti időszakban lehetőség lesz otthonaink éves megszentelésére. Időpontot Kovács Ervin Gellért atyával személyesen lehet egyeztetni a vasárnapi belvárosi misék előtt és után.