2013. március 18.

Szent József ünnepe és újfent a nagyhétről


Március 19-én, kedden ünnepeljük Szent József, Mária tisztaságos jegyese, az egyetemes egyház védőszentjének ünnepét, a szokott módon, énekelt szentmisével (missa cantata), a Váci utcai Szent Mihály-templomban, 17 órai kezdéssel.
     Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe (március 26.) idén egybeesik a nagyhéttel, ezért húsvét oktávája utánra áthelyezve, április 8-án fogjuk megtartani (a helyszínt és a kezdést külön hirdetjük majd, húsvét vasárnapja után).
     Újra hirdetjük egyúttal, hogy még nem zárult le a jelentkezés a régi rítusú nagyhétre, amit március 27. és 31. között idén is, harmadjára, Gyömrőn tarthatunk meg (részletek itt). 
     Gyömrő Budapestről könnyen, fél óra alatt megközelíthető, a szervezők pedig mindent elkövetnek annak érdekében, hogy az odajutást minél zökkenőmentesebbé tegyék. Azt szeretnénk, hogy vélt vagy valós gyakorlati és anyagi nehézségek senkit ne riasszanak el azok közül, akik akár a teljes nagyhéten, akár csak egy-egy nap szertartásain részt vennének. Kérdéseikkel, kéréseikkel bizalommal forduljanak hozzánk a szentmisék után, vagy internetes levélcímünkön (capitulumlaicorum[kukac]gmail.com).
     Akinek a szállás–étkezés befizetése valami okból nehézségekbe ütközik a megjelölt határidőig, jelezze bátran a fenti e-mailcímen, találunk megoldást. Ugyancsak erre az e-mailcímre várjuk a jelzést, ha valaki mások részvételének támogatására szeretne adományt adni. Természetesen a jelzéseket bizalmasan kezeljük. (Máris van több felajánlásunk 1-1 fő szállásának teljes fedezésére). 
     A nagyhetet hirdető plakátot, aki alkalmas helyen ki tudja függeszteni, a Gloria.tv oldaláról letöltheti.