2012. június 4.


ÚRNAPI SZERTARTÁSAINK

2012 június 7-én, csütörtökön lesz Krisztus Legszentebb Testének ünnepe (festum SS.mi Corporis Christi), amelyről hagyományos rítusú ünnepélyes szentmisét és körmenetet tartunk 19 óra 30 perces kezdéssel a Belvárosi Nagyboldogasszony-főplébániatemplomban.

Ezt az ünnepet a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia — a liturgikus reform adta lehetőséggel élve — évtizedekkel ezelőtt a következő vasárnapra helyezte át, így a római rítus rendes formájában Magyarországon június 10-én kerül rá sor. Ebből az alkalomból a belvárosi főplébániához tartozó hívek közös körmeneten vesznek részt, amely 9 óra 30 perckor indul a főplébániatemplomból, és a ferencesek Alcantarai Szent Péter-temploma, az egyetemi templom és a Váci utcai Szent Mihály-templom mint állomások érintésével ugyanide tér vissza, ahol 11 órakor lesz az ünnepi szentmise. Osztie Zoltán plébános úr szeretettel hívja és várja a kedves híveket, akik az említett templomokban a római rítus egyik vagy másik formáját ünneplik, hogy a körmenethez csatlakozva közösen vallják meg katolikus hitüket az Oltáriszentségben.

E plébániai liturgiák miatt az Úrnapja nyolcadába eső vasárnap régi rítusú szentmiséje kivételesen 13 órakor kezdődik ugyanott, a belvárosi főplébániatemplomban.