2013. szeptember 20.

A papi cölibátus története és teológiája


Örömmel jelentjük, hogy a nyári szünet után, szeptember 25-én, szerdán folytatódik Ft. Kovács Ervin Gellért OPraem változatos aktuális témákkal foglalkozó előadás-sorozata. Az előző szezon liturgikus teológiával, ritualisztikával, az egyházi évvel és apologetikával foglalkozó előadásai után az idei szezonnyitó alkalom témája: „A papi cölibátus története és teológiája”.
     A helyszín a szokott módon a pesti ferencesek közösségi terme lesz (Szent Ferenc terem, Budapest V., Ferenciek tere, a templomtól jobbra lévő rendházban, kapu az utcáról ― megközelíthető a templom főbejáratától jobbra eső folyosóról). 
     A kezdés ideje: 18 óra. Az előadásra minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!
     (A korábbi előadások hangfelvétele meghallgatható és letölthető a Gloria.tv-n.)

     Frissítés! Hirdetjük továbbá, hogy 2013. szeptember 28-án, szombaton ünnepélyes virrasztó zsolozsmát tartunk az esztergomi úzus szerint névadónk és pártfogónk, Szent Mihály arkangyal ünnepéről, 19 órai kezdettel, a Váci utcai Szent Mihály-templomban. A zsolozsma anyagát le lehet tölteni a Gloria.tv oldaláról. Ugyancsak hirdetjük, hogy nyitva áll még a jelentkezés az idei Peregrinatio Fidei zarándoklatra (okt. 12.) induló buszra és a helyszínen elköltendő szerény ebédre (Jelentkezési lap).