2009. szeptember 21.


SZENT MIHÁLY-NAPI MATUTÍNUM ÉS SZENTMISE

2009. szeptember 28-án, hétfőn este fél 8 órai kezdettel ünnepélyes virrasztó zsolozsmát éneklünk Szent Mihály arkangyal tiszteletére Budapesten, a Belvárosi Szent Mihály-templomban. Másnap, kedden este fél 7 órai kezdettel ugyanitt énekes szentmisével emlékezünk meg patrónusunk ünnepéről. A hétfői matutínum előtt fog sor kerülni a káptalan három, idén fölvett rendes tagjának beöltözésére is.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nem tudom, ez-e itt és most a megfelelő alkalom, hogy a közeljövőre két liturgikus alkalom-javaslattal éljek, de tekintve, hogy külső emberek csak kommentárt írhatnak, alighanem adekvát ez a megjegyzés is.
Ha az ötlet többek tetszését is megnyeri, örömmel vennék részt idén halottak napján az ilyenkor szokásos rekviemen. Tavaly a Piusz-testvérek kápolnájában szerencsém volt a három egymást követő csendes rekviemet végighallgatni, és nagyon felemelő érzés volt. Ugyancsak nagyon boldog lennék, ha idén, az adventi időben, ha csak egyszer is, de sor kerülne egy tridenti rorátéra.

CLSMA írta...

A Halottak napi szentmise tervbe van véve, vsz. a Szent Mihály-templomban lesz. A Rorate valamivel nehézkesebben lenne megoldható, de aki szívesen venné, bátran írjon megjegyzést, és meglátjuk, mit tehetünk.

Talmácsi József írta...

A november 16-i (hétfő) esti fél hetes kecskeméti szentmisét énekes gyászmisének tervezzük.További részletek majd a honlapon lesznek olvashatók: http://www.missakecskemetiensis.org/

Névtelen írta...

Nem tudom, itt kell-e jelezni. Szeretnék kérni kottát a hétfői matutinumra. Köszönöm! Bence