2011. augusztus 2.


KÁPTALANI LEVELEZŐLISTÁK

A mai nappal a káptalani elektronikus kommunikáció új szakaszába lépett. Az információs szupersztráda korában a megnövekedett levelezés kézi címlistákkal hovatovább szükségtelenül nehézkessé lett, ezért a rendes és pártoló tagságot, a vezetőséget, valamint a támogatók körét három zárt levelezőlistába szerveztük: egy vezetőségi, egy tagsági és egy teljes listába (ez utóbbinak a támogatók is tagjai lesznek).

A levelezőlisták előnye, hogy az üzenetek a lista honlapján az esetleges törlés vagy a spamszűrő útjáni lenyeletés esetén is visszakereshetőek, ugyanakkor csak a tagok férhetnek hozzájuk. Könnyebbé válik a változó e-mail címek frissítése, az üzenetek archiválását maga a rendszer is elvégzi stb. A káptalan minden rendes és pártoló tagja, valamint támogatója elvileg már megkapta lejelentett e-mail címére a meghívó üzenetet. Aki még nem fogadta el a meghívót, kérjük, tegye meg, hogy a listák működése beindulhasson. Közérdekből a levelezőlistákon az üzenetküldés moderált lesz, hogy a spamek és téves címzések kiszűrhetőek legyenek, ne a tagság levelesládáját terheljék. A moderálást a dékán úr látja el mindhárom lista esetében.

Akinek valami technikai problémája merül fel a feliratkozással, esetleg az e-mail címét szeretné lecseréltetni újabbra, írjon a káptalani e-mail címre: capitulumlaicorum[kukac]gmail[pont]com.

V.B.

Nincsenek megjegyzések: