2009. február 10.

Az elmúlt két napban az alábbi leveleket kaptuk a XVI. Benedek pápa támogatására kezdeményezett aláírásgyűjtés szervezőitől (az eredetileg francia nyelvű szövegek magyar fordítását Gödölle Gáspár készítette):

A SAJTÓ FIGYELMÉBE


2009. február 10-i közlemény

A XVI. Benedeknek írt támogató levél mindazokat gyűjti össze, akik köszönetet kívánnak mondani a pápának a 2009. január 21-én kibocsátott dekrétumért, amellyel véget vetett a X. Szent Pius Papi Testvérület püspökeit érintő kiközösítésnek.

Ez a levél különböző származású hívek egy csoportja egyeztetésének gyümölcse, nem petíció (a latin peto ’kér’ igéből), mivel semmit sem kér, még kevésbé követel.

Egyszerűen csak azon nagy számú katolikusok háláját szeretné kifejezni, akik XVI. Benedek gesztusában a pásztor egyesítő tettét látják, és támogatni kívánja őt az ellene folyó médiakampányban, amelynek egyetlen célja az Egyház lejáratása.

A február 2-án indított levelet egy hét alatt 35 000-en írták alá, katolikusok minden földrészről, átlagos életkoruk 41 év.

Február 9-e óta egy bizottság támogatását is élvezi, amelynek tagjai francia egyházmegyés püspökök, akik szintén szeretnének köszönetet mondani a pápának és támogatni őt ezzel az egyetemes Egyházat érintő fellépéssel.

A SZERVEZŐK KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁSA

Kedves Barátaink!

A pápának írt levelünk - nektek köszönhetően - továbbra is nagy számban gyűjti az aláírásokat. Ma estére [február 10.] már több mint 37 500-an vagyunk.

Immár egy támogató bizottsággal is rendelkezünk, amelyhez több francia püspök csatlakozott:
- Mgr Marc Aillet, bayonne-i püspök
- Mgr André Fort, orléans-i püspök
- Mgr Dominique Rey, fréjus-toulon-i püspök

Kérjük, tüntessétek fel a levél szalagreklámját a honlapotokon!

Köszönjük segítségeteket.
Imádkozzunk Szentatyánkért, XVI. Benedekért!

Időközben egy másik oldalon is aláírásgyűjtés indult a pápa támogatására. Az oldal előnye, hogy az aláírást elektronikus levélben kell hitelesíteni, így visszaélésekre, hamis adatok bevitelére kevésbé van lehetőség. Az oldal címe: http://www.ja-zu-benedikt.net/

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Minden nap imádkozom Benedek pápánkért. Annak idején is annak "szurkoltam", hogy Ratzinger biboros legyen a pápa. És szerencsére úgy lett. Most pedig azért imádkozom, hogy szintén egy ultra konzervativ biboros kerüljön helyzetbe.