2009. február 10.

HAGYOMÁNYOS RÓMAI RÍTUSÚ SZENTMISÉK
A NÉMET NYELVŰ K-TV ADÓN


Amint arról a kitűnő lengyel liturgikus honlap, a Sanctus.pl beszámol (http://sanctus.pl/index.php?module=aktualnosci&grupa=&podgrupa=&strona=1&id=1000&kategoria=1), a K-TV nevű katolikus magántelevízió minden vasárnap délelőtt 8.00 órakor közvetíti a Szent Péter Papi Testvérület (FSSP) szentmiséjét Wigratzbadból a római rítus rendkívüli formájában. A K-TV-t német, osztrák és svájci közhasznú szervezetek támogatásával katolikus világiak és papok alapították 1999-ben a keresztény kultúra terjesztésére. 24 órás adásai nemcsak műholdon és kábelen foghatók, hanem az interneten is élőben nézhetők. Az adó internetes honlapja (http://www2.k-tv.at/cms/) hetekre előre közli minden nap teljes adásrendjét; a soron következő szentmise pl. a február 15-i programban így szerepel:

http://www2.k-tv.at/cms/index.php?option=com_ktv_schedule&Itemid=13&day=15%2C2%2C2009&option=com_ktv_schedule&Itemid=13
„8:00 Heilige Messe im ausserordentlichen, römischen Ritus”

A németül tudók bizonyára könnyen kiigazodnak a jól felépített és könnyen áttekinthető honlapon. Az egyenes adás közvetlenül az alábbi internetes címen érhető el:

http://www2.k-tv.at/cms/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=16&Itemid=12

(Akinél esetleg nem működnék, a képernyő fölötti szövegben pirossal kiemelt http://www.adobe.com/go/getflashplayer címre kattintva letöltheti a szükséges Adobe Flash Player szoftvert.) A képernyő jobb alsó sarkában levő nyílra kattintva teljes képernyős üzemmódra lehet átváltani, s az adás így majdnem televíziós minőségben élvezhető.

R.Z.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyszerüen jön az adás. Köszönjük!