2008. december 30.

KÉPEK VARGA LAJOS PÜSPÖK ÚR RÉGI RÍTUSÚ SZENTMISÉJÉRŐL
A VÁCI KAROLINA-KÁPOLNÁBAN


Vasárnap, december 28-án igen hosszú idő után először celebrált nyilvános szentmisét magyar püspök magyar templomban a hagyományos római szertartás szerint. A kis kápolna megtelt hívekkel, az asszisztencia és a zenei szolgálatot ellátók (köztük a CLSMA több, a Váci Egyházmegyében működő tagja) igyekeztek legjobb tudásuk szerint helytállni. A szentmisék várhatóan folytatódnak; adja Isten, hogy a püspök urat kedvező tapasztalatok erősítsék meg a régi rítussal való kapcsolatában!


A nemzetközi fogadtatásról:
http://www.newliturgicalmovement.org/2008/12/developments-in-hungary-hungarian.html

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Domine Decane!

Kérlek, válaszolj TNLM-en felmerült kritikákra is. Hogy azért nem pontificalis, mert képtelenek vagyunk egyenlőre asszisztenciát adni, illetve mert a püspöknek bele kell jönnie. Illetve: egyéb, részben amerikai(felvételek), részben történeti példák (pl. így, mint alacsonyabb rangú prelátus, miséztek a magyar választott, tehát nem ordinárius ppkök) hatására döntöttünk ezen forma mellett.

Névtelen írta...

Adja Isten a folytatást! Reméljük, más püspök atyák is "kedvet kapnak" a régi ritushoz. Ne kelljen már "római létünkre" a "görögre" járnunk,hogy katolikus misén érezzük magunkat, ha véletlenül nem tudnánk Budapestre utazni.