2009. március 27.


NAGYHETI SZERTARTÁSAINK

2009. április 5-én, virágvasárnap a szokásos szentmise egy órával előbb, azaz fél 3-kor kezdődik a Belvárosi Főplebániatemplomban (az ágszentelés, a processzió és a passióéneklés miatt).

2009. április 8-án, szerdán este 9 órai kezdettel végezzük az első (nagycsütörtöki) lamentációs zsolozsmát a Váci utcai Szent Mihály-templomban. A szertartásra mindazokat, akik a karban kívánnak részt venni, legalább fél órával előbb várjuk. A megfelelő számú gyertya és füzet érdekében most különösen fontos lenne, hogy minden érintett időben jelentkezzék. A tavaly közzétett szertartásrend a Caeremoniale Episcoporum és az esztergomi hagyomány szerint itt található.

A szent háromnap többi szertartását a hagyományos római rítus szerint az idén még nincs módunk megtartani, a legközelebbi káptalani szertartás a húsvétvasárnapi énekes szentmise lesz a szokott időben. Éppen ezért reméljük, hogy a fönti két alkalommal minél nagyobb számban jelennek meg azok, akik legalább lélekben velünk ünneplik majd a nagyhét misztériumait.

3 megjegyzés:

CLSMA írta...

L.M. + 1 füzet
F.D. + 1 füzet
K.K. + 1 füzet

Névtelen írta...

JP + 1 füzet, mert mindig vissza szoktam adni...

CLSMA írta...

SzG (van füzete)
FD (van füzete)
SÁ + processziós kiegészítés