2009. augusztus 28.


NYILVÁNOS SZENTMISE MISKOLCON A RÉGI RÍTUS SZERINT

2009. szeptember 12-én, a Boldogságos Szűz Mária Szent Nevének ünnepén, szombaton délelőtt 11 órai kezdettel hagyományos római rítusú szentmisét celebrál P. Kovács Ervin Gellért a CLSMA szolgálatával Miskolcon, a minorita testvérek Nagyboldogasszony-plebániatemplomában a konventuális ferencesek nagy alakja, Kelemen Didák boldoggáavatásáért. Magyarország egyik legnépesebb városában hosszú idő óta ez lesz az első nyilvános szentmise a régibb szertartás szerint, amelyet remélhetőleg idővel továbbiak is követnek. Az alkalomra a házfőnök úr támogatásával kerül sor (sőt eredetileg a másnapi, vasárnapi nagymise lett nekünk fölajánlva). A hír megtalálható a Hírportán és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége miskolci szervezetének honlapján is (ez utóbbi a napokban rövid ismertetővel bővül).

3 megjegyzés:

Károssy Jenő írta...

A www.minorita.hu honlapon van lehetőség online misehallgatásra, sőt a webkamera is 3 másodpercenként megújuló képet közvetít.
Ha ezen szentmise alatt is bekapcsolva lesznek ezek a berendezések és a szerver bírja, nem csak a jelenlévők vehetnek részt a szentmisén.

CLSMA írta...

Sajnálattal közöljük, hogy a szentmise bemutatását ismeretlen illetékesek kifejezetten megtiltották. Kérjük, egyelőre ne bocsátkozzék senki találgatásokba, a történetről, amint hiteles források alapján megtehetjük, beszámolunk, és szükség esetén megtesszük a méltányosság megkívánta lépéseket is.

Károssy Jenő írta...

Csak remélni merem, hogy nem az eredeti megjegyzésemben propagált online szentmisehallgatási lehetőség potenciális részvevőinek száma volt a betiltás oka. A Summorum Pontificum kezdetű Motu Proprio - tudomásom szerint - nem szabta meg, hogy hányan vehetnek részt (hallgathatják /nézhetik) a rendkívüli ritusú szentmisét.