2009. november 3.

LETÖLTHETŐ A SZENTÍRÁSI SZAKASZOK KÖNYVE

A szentmise olvasmányainak hagyományos magyar fordítását tartalmazó, a Szentszék által is jóváhagyott Szentírási szakaszok könyve, amely mindeddig könyvritkaságnak számított, Csontos Gergely (szkennelés), Talmácsi József (feltöltés) és a Gloria TV jóvoltából közkinccsé vált: mától kezdve letölthető erről a helyről. A káptalani szentmiséken (a latin liturgiának és az illő mértékű, szent népnyelvűségnek való, kettős elkötelezettségünk jegyében) idén tavasz óta magunk is ezt használjuk. Korábbi bejegyzésünknek megfelelően ajánljuk mindazoknak, akik Magyarországon vagy magyar ajkú hívek körében a római perikóparend népnyelvű fordítását igénylik.

6 megjegyzés:

Főministráns írta...

"Távol a szemtől - távol a szivtől". Milyen gyorsan felednek az emberek... Dehát nem baj.

Főministráns írta...

korábbi bejegyzésem irreleváns.

CLSMA írta...

Kedves Főministráns! Nem teljesen világos előttem homályos szavaid értelme, de ha arra gondolsz, hogy a bejegyzésből elmaradt az eredeti forrás adományozója, akkor az csak azért történt, mert a témában először közzétett és itt is belinkelt bejegyzésben már szerepelt, ez a tegnapi pedig csupán az elektronikus terjesztésről számolt be. De természetesen nagyon és továbbra is hálásak vagyunk Molnár Attilának, aki az ókéri templom leselejtezett könyvállományából (ez látszik is a címlapon) nekünk adományozta az eredeti példányt.

Névtelen írta...

Mindenkinek köszönet jár érte!

Névtelen írta...

Az okt.25-i missa sollemnis felvételét, ha lehet, kérjük elküldeni a glória tv-be. Nagyobb lenne a látogatottsága, több hivőhöz eljutna. Éva

CLSMA Cancellarius írta...

Az október 25-i missa sollemnisről nincsen teljes felvétel. A YouTube-ra feltöltött néhány rövid klip az összes, ami készült (ezek is fényképezőgéppel, nem pedig kamerával). Ha lesz rá módunk, hogy egész misék anyagát rögzítsük, azokat természetesen a Gloria.tv-re fogjuk feltölteni, mivel ott nincs 10 percben maximálva egy klip terjedelme. Az első néhány klipet, mint említettük, próbaként készítettük és tettük fel a blogra. A YouTube-on önállóan is nézhetők és kereshetők, ami a jelen helyzetben egyelőre elég.