2009. október 23.


MINDENSZENTEK ÉS HALOTTAK NAPJA

2009. október 31-én, Mindenszentek vigíliáján, szombaton délelőtt 9 órakor énekes szentmisét ünneplünk Gödöllőn, a Premontrei Templomban (a HÉV végállomásától vagy a vasútállomástól nem egészen 10 percre). A szentmisével kezdve lelkinapot tartunk P. Kovács Ervin Gellért OPraem vezetésével a templom alagsorában található hittanteremben. A lelkinap programja délelőtt és délután egy-egy, a papsággal kapcsolatos elmélkedés, a zsolozsma közös végzése és egyéni imádság lesz. Némi egyszerű, böjtös ebédről gondoskodunk. Mindezt a délután 4 órai vesperás fogja lezárni, amellyel kezdetét veszi Mindenszentek ünnepe. Minthogy az ünnep idén vasárnapra esik, a szokásos miserendben nem várható változás.

2009. november 2-án, Halottak napján, hétfőn este fél 7 órai kezdettel sollemnis gyászmisét tartunk abszolúcióval Budapesten, a Belvárosi Szent Mihály-templomban.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Jól sejtjük, hogy a hely és az időpont azt jelentik, hogy ebben az évben sem lesz a Belvárosi Főplébániatemplomban szokásos halottaknapi Mozart-requiem tridenti misébe ágyazva???

CLSMA írta...

Igen, de nem is volt tervbe véve ilyesmi.

Névtelen írta...

Pedig egyszer, csak úgy próbaképpen, igazán felejthetetlen élmény lenne!

CLSMA írta...

Ami késik, nem múlik...