2009. október 26.

NÉHÁNY VÁLTOZÁS A BLOGON

Ha hihetünk a SiteMeter program statisztikájának (ikonja a blogfelület legalján látható), az utóbbi időben ismét erősen növekedett a blogunkra ellátogatók száma (már amennyiben nem a korábbi olvasók kezdtek el sokkal gyakrabban ide kattintgatni). Ezzel egyidőben a mi bejegyzéseink is egyre sűrűbbé és — nem ritkán — hosszabbá váltak, ráadásul a témáik köre szintén kiterjedt. Végül pedig a képek mellett újabban már videókat is közöltünk, ill. kommentáltunk.

A gazdagodás és bonyolódás azonban nehézségekkel is jár. Ezért néhány újabb funkció hozzáadásával szeretnénk olvasóink számára jobban áttekinthetővé és könnyebben kezelhetővé tenni ezt a sajátos kommunikációs eszközt, amellyel az isteni gondviselés immár a szent liturgia ügyének előmozdítását is szolgálni engedi. Az eddigi közel 250 bejegyzést módszeresen elláttuk néhány — tartalmi és/vagy formai szempontból kiválasztott — címkével, amelyek alapján a hasonló szövegek könnyen összerendezhetők. A címkék betűrendes jegyzékét a jobb oldali sávban külön fölvettük. Ez alatt ugyancsak fölvettük az eddigi bejegyzések évek és hónapok szerint csoportosított archívumát, amelyben most már időrend szerint is lehet keresni.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

A CLSMA nemzetközi karrierje beindult. Istennek legyen hála!

Főministráns írta...

Már igazán csinálhatnátok rendes honlapot. Egy honlapnak mégis nagyobb a tekintélye.

CLSMA Cancellarius írta...

Teljesen jogos a fölvetés. Dolgozunk is rajta, de még sok minden nincs kész, és a megfelelő technikai hátteret is ki kell alakítani. Ha Isten is úgy akarja, talán jövő tavaszra beindulhat a honlap első változata. Példaként lebeg előttünk a New Liturgical Movement, amely szép lassan, de szervesen fejlődik (mint a hiteles liturgia :-) ).

Névtelen írta...

Ha holnapot csinálnak az jó, de ne legyen rajta fórum, csak rövid kommenteknek adjanak lehetőséget. A fórumok az értelmetlen veszekedések forrása, sokszor olyanok osztják az észt, akik még csak keresgélnek, csak kóstolgatnak, még tridenti liturgián sem voltak, de a fórumokról támadnak. Lenyelték a dogmatika könyvet, aztán az böfög fel belőlük. A fórumok teszik tönkre az emberi kapcsolatokat. B.

CLSMA Cancellarius írta...

Igen, a fórumok (és a moderálatlan blogok) áldatlan szerepéről bárki meggyőződhetett, aki egy kicsit is szétnézett már az interneten. Sem ezek, sem pedig a levelezőlista nem alkalmas igazán arra, hogy komoly és érdemi eszmecserét alakítson ki. De persze ez szükségszerű is: a virtuális közösségek természetéből következik. Mi nem kívánunk új virtuális közösséget (sőt plébániát :-) ) létrehozni, hanem a valódi világban már meglévő és a hagyományos módon működő csoportok kapcsolatait szeretnénk javítani. Célunk tehát a tájékoztatás és az ismeretterjesztés, valamint saját tevékenységünk szervezése és dokumentálása.